روزانه ۵۰۰ تُن کیوی از مازندران به هند صادر می‌شود

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران گفت: روزانه ۵۰۰ تُن کیوی با برنامه ریزی منسجم تجاری دولت سیزدهم از مازندران به کشور هند صادر می شود.

به گزارش اگزیم‌نیوز، حسن خیریانپور روز شنبه در حاشیه جشنواره هفته مازندران با محوریت توانمندی های تنکابن، کیوی را از جمله محصولات شاخص غرب مازندران برشمرد و افزود: سالانه بالغ ۲۲۰ هزار تن کیوی در این استان تولید می شود که علاوه بر فرآوری و تامین نیاز داخلی، بخش عمده آن صادر می شود.

وی اظهارداشت : علاوه بر این، در سفر استاندار مازندران به کشور روسیه نیز قراردادهایی به ارزش ۲۴۰ میلیون دلار با شرکت های زنجیره ای این کشور امضا شد که بخشی از این قراردادها، صادرات کیوی مازندران است.

میوه کیوی سرشار از مواد مغذی معدنی و ویتامین‌ها است، این میوه شامل مقدار قابل توجهی ویتامین A، C و E است. ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان حلال در آب است که بدن را از ابتلا به چاقی، بیماریی های قلبی و عروقی و سرطان حفظ مییکند. ویتامین E نیز تأثیر مشابهی با ویتامین C دارد اما آنتی اکسیدان حلال در چربی است، میوه کیوی به دلیل داشتن این ۲ ویتامین به حفاظت بدن در مقابل «رادیکال‌های آزاد» کمک می کند

وی مقدار تولیدات سالانه این استان را بالغ بر ۷.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی اعلام و اضافه کرد: بخش عمده این محصولات صادرات محور است به طور مثال مرکبات و نارنگی به کشورهای روسیه و قزاقستان و ازبکستان و سایر کشورهای دریای خزر صادر می شود و به تازگی قراردادهایی با کشور چین بسته شد که تا صادر شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مازندران تصریح کرد : در حوزه شیلات استان هم به تازگی قرارداد ۶ میلیون دلاری با کشور روسیه امضا شد.

وی با بیان اینکه تولیدات صنایع دستی و حتی صنایع مهمی مثل سیمان و لبنیات استان صادرات محور هستند، بیان کرد : مازندران یک تنوعی از ظرفیت های بالفعل و بالقوه متعدد در حوزه های تولید و مسائل اقتصادی و همچنین تنوعی از ظرفیت های فرهنگی و آثار هنری و آثار صنایع دستی دارد.

خیریانپور ادامه داد: این جشنواره به نوعی با هدف فرهنگ سازی و تبیین و تشریح این که مازندران در کنار فرهنگ و سنن و آداب و رسوم در حوزه تولید هم ظرفیت های بالفعل و بالقوه دارد به این منظور که با برخورداری از ۴۸۰ کیلومتر نوار ساحلی، سه فرودگاه و سه بندر فعال و اتصال به راه آهن سراسری می تواند کارکرد این استان را به فرا کشوری ارتقا دهد.

وی یادآور شد: بنا به تاکید استاندار مقرر شد جشنواره های با محوریت برخی از محصولات مهم و شاخص استان در شهرستان های استان برگزار شود و در همین راستا طبق هماهنگی های انجام شده با مدیران کل جهاد کشاورزی، صنعت و گردشگری این جشنواره محصولات کشاورزی با محوریت کیوی و مرکبات و برنج در تنکابن برگزار شد.

وی گفت: این جشنوراه به نوعی تجلی ظرفیت های نهفته استان است که می تواند فرهنگ تولید را در شهرستان های مازندران افزایش داد و تولیدکنندگان هم می توانند برای رونق تولید از تسهیلات تبصره ۱۸ بهره مند بشوند.

استان مازندران با تولید ۷۲ نوع محصول کشاورزی به مقدار حدود هشت میلیون تن، حدود ۱۱ درصد از ارزش افزوده بخش کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

مازندران دارای ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی است. طبق آمار رسمی هر ساله به طور متوسط ۲۱۵ هزار هکتار از زمین های کشاروزی مازندران زیر کشت برنج می رود و این استان با تامین بیش از ۴۲ درصد برنج سفید کشور، رتبه اول را دارد.

براساس آمارهای رسمی اقلام غذایی ۸۵ میلیون نفر از جمعیت کشور را کشاورزان و تولید کنندگان محصولات کشاورزی تامین می کنند و در این بین نقش ۴۰۰ هزار کشاورز مازندرانی با تولید حدود هشت میلیون تن محصولات مختلف، بسیار مهم و حیاتی است.

کد خبر 68987

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 3 =