خودکفایی گندم نان در دولت سیزدهم/ ارتقای گندم تا آردکامل نان برنامه وزارت جهادکشاورزی

معاون امور زراعی وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه در دولت سیزدهم در تولید گندم نان به خودکفایی رسیده‌ایم، گفت: ارتقای گندم تا آرد کامل نان که به دست مصرف کنندگان برسد، در دستور کار وزارت جهادکشاورزی قرار دارد.

به گزارش اگزیم نیوز، «علیرضا مهاجر» امروز (چهارشنبه) در مراسم رونمایی از آرد کامل گندم که در محل سازمان ملی استاندارد ایران برگزار شد، افزود: نان محصول مقدسی است و همه ما ارزش این نعمت الهی را می دانیم. در گذشته مردم توجه چندانی به این کالای اساسی نداشتند اما در دهه اخیر گندم اهمیتی دو چندان یافته است.

معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی تصریح‌کرد: با توجه به نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی در جهت خودکفایی محصولات اساسی به ویژه گندم، وزارت جهاد کشاورزی در هیات دولت و هیات حاکمه نظام در کنار کشاورزان برای خودکفایی در محصول اساسی گندم شرایطی را ایجاد کرد که با وجود خشکسالی های اخیر، کشور در گندم نان به خودکفایی برسد که این مهم محقق شده است.

وی با قدردانی از گندمکاران کشور، گفت: موضوع سلامت جامعه وظیفه یک سازمان، دستگاه و گروه خاصی نیست، بلکه وظیفه آحاد جامعه است که در افزایش سلامت جامعه بکوشند تا هر سدی که در سلامت جامعه ایجاد می‌شود را برطرف کنیم.

مهاجر با تشکر از سازمان ملی استاندارد ایران بابت دغدغه ای که برای سلامت غذای جامعه دارد، افزود: اگر به سلامت غذا نپردازیم به طور قطع باید هزینه های سنگین تری را پرداخت کنیم، بنابراین باید سلامت جامعه مورد توجه قرار گیرد.

۸۰ درصد تولیدات بخش کشاورزی را غلات تشکیل می‌دهد

معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی گفت: در وزارت جهادکشاورزی به‌ویژه در حوزه تولید غلات که ۸۰ درصد تولید بخش کشاورزی و همه محصولات اساسی مربوط به حوزه زراعت است، برای سلامت این ماده اصلی غذایی به‌خصوص گندم شرایط بهتر و بیشتری مد نظر قرار دارد، به همین دلیل با توجه به همکاری سازمان ملی استاندارد ایران و وزارت جهاد کشاورزی تلاش داریم بدون اینکه فشاری به کشاورزان وارد شود تولید گندم سالم داشته باشند.

به گفته وی، اکنون استفاده از بذوری که فاکتورهای پروتئین، گلوتون، قدرت نانوایی و سلامت بیشتری داشته باشد به محققان بخش کشاورزی و کشاورزان پیشنهاد می شود تا گندم سالم با مواد مغذی بالا تولید شود.

مهاجر اضافه‌کرد: در تولید گندم سالم، شاخص‌هایی همچون استفاده از کودهای شیمیایی، سموم و آفت‌کش‌ها، علفکش‌ها، آرایش کشت و چگونگی آبیاری می تواند در سلامت گیاه موثر باشد.

بکارگیری خمیرمایه کیفی و استاندارد در کیفیت نان موثر است

معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی تصریح‌کرد: در تولید نان سالم، علاوه بر گندم و آرد سالم و با کیفیت لازم است که خمیرمایه کیفی و استاندارد به‌کار گرفته شود، زیرا اکنون یکی از مشکلات بحث نان در کشور استفاده از خمیر مایه نان است. به طور قطع وقتی گندم خوب داشته باشیم باید نان خوبی به‌دست بیاید، اما خمیر مایه در این موضوع دخیل است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی گفت: بررسی ها در بحث نان و نانوایی‌ها در اروپا نشان می دهد که در ایتالیا هیچ تولیدکننده ای از خمیر مایه صنعتی در تولید نان استفاده نمی کند، بلکه هر نانوایی یا شرکت تولیدکننده نان خمیرمایه ای که خودش تولید می‌کند را مورد استفاده قرار می دهد و مردم نانوایی ها را این‌گونه می شناسند.

مهاجر افزود: وزارت جهادکشاورزی تلاش دارد در ارتقای چرخه تولید گندم تا آرد و نان کامل مورد مصرف مردم همکاری لازم را با سازمان ملی استاندارد ایران داشته باشد.

کد خبر 71448

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 6 =