راه اندازی موتور ۷۰ هزار پروژه عمرانی

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی با اعلام وجود ۷۰ هزار پروژه نیمه تمام در کشور، به اولویت بندی طرح ها در تخصیص بودجه و همچنین واگذاری آنها به بخش غیر دولتی به عنوان سیاست مشخص دولت به منظور تکمیل طرح های موجود اشاره کرد

به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز نگاهی به پرداخت های عمرانی و جاری کشور در 5 سال گذشته نشان می دهد با آن که روند شدیدی را در رشد پرداخت های جاری مشاهده می کنیم اما حرکت پرداخت های عمرانی آرام و حتی در برخی سال ها نزولی بوده است. به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز رقم پرداخت های جاری کشور که در سال 89 معادل 21 تریلیون تومان بوده که این رقم در سال گذشته پیش بینی می شود به 25 تریلیون دلار رسیده باشد. این در حالی است که هزینه های جاری دولت 100 تریلیون تومان رشد کرده و از 65 تریلیون تومان به 160 تریلیون تومان رسیده که در اقتصادی که به دنبال کوچک سازی اندازه دولت است این تغییرات فاجعه محسوب می شود. در این بین با نگاهی به نسبت بودجه های عمرانی و جاری از کل بودجه کشور می بینیم که این نسبت برای پرداخت های عمرانی معادل 3 درصد بوده ولی هزینه های جاری 18 تا 20 درصد از بودجه را در بر می گیرد.

به گزارش اگزیم نیوز متأسفانه در دو سال گذشته هزینه های عمرانی به شدت کاهش یافته که این موضوع آنطور که کارشناسان اعلام می کنند به دنبال کاهش شدید درآمدهای نفتی از یک طرف و هزینه های یارانه ها از سوی دیگر است. متأسفانه بهای نفت در دو سال گذشته از ارقام بالای 100 دلار در هر بشکه به حدود 30 تا 35 دلار رسیده و این موضوع باعث شد درآمدهای نفتی دولت در حدود 10 میلیارد دلار افت را تجربه کند. در این شرایط اگرچه درآمدهای مالیاتی با افزایشی در حدود 50 تریلیون افزایش یافته است. در این بین بررسی ها نشان می دهد ماهانه رقمی در حدود 3 تریلیون تومان بابت پرداخت یارانه ها دولت هزینه می کند که این رقم در سال قادر به تشکیل سرمایه ای معادل 36 تریلیون تومان 12 میلیارد دلار است.

در این بین محمد باقر نوبخت در رابطه با برنامه دولت برای تامین مالی و ساماندهی پروژه های عمرانی اظهار کرد: گرچه حدود 2000 طرح عمرانی ناتمام در کشور وجود دارد، اما برآوردها حاکی از آن است که در مجموع این طرح ها با احتساب چند پروژه زیرمجوعه خود و استانی ، حدود 70 هزار پروژه را در برمی گیرد.

وی ادامه داد: با توجه به حجم بالای پروژه های ناتمام در کشور برآرودهای کارشناسان ما این است که بیش از 400 هزار میلیارد تومان منابع برای تکمیل و رسیدن به بهره برداری این مجموعه لازم است.

نوبخت، با اشاره به پیشنهاد بودجه 60 هزار میلیارد تومانی دولات در لایحه بودجه 1395 که البته مجلس در جریان بررسی تا حدودی از آن کاسته است، گفت: ولی معمولا سالانه در حدود 30 تا 35 میلیارد تومان اعتبار پرداختی به این طرح‌های عمرانی است.

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی، همچنین به اولویت بندی پروژه های عمرانی در تخصیص اعتبار از دو سال گذشته اشاره کرد و افزود: با توجه به ناکافی بودن رقم پرداختی در بودجه های عمرانی ، در دوسال اخیر ناچار به اولویت‌بندی طرح‌ها شدیم. به طوری که ابتدا براساس 80پیشرفت فیزیکی درصد در اولویت‌ قرار گرفت اما که در سال گذشته طرح‌هایی که در توازن منطقه‌ای اثر بیشتری داشته است نیز به آن اضافه شد.

وی با بیان اینکه سیاست دولت این است که هیچ طرحی به پروژه‌های عمرانی اضافه نشود ادامه داد: اما اگر در طرح‌هایی که در حال اجرا است ، طرح میانی برای ارتباط آنها لازم باشد، اضافه خواهد شد. ولی هر طرح جدید باید مجوز لازم را از کمیسیون (215) که شرایط سختی بر آن حاکم است ،دریافت کند.

نوبخت همچنین از واگذاری طرح های عمرانی به بخش غیر دولتی در راستای پیشبرد آنها سخن گفت و یادآور شد: در شرایط فعلی تامین مالی پروژه های عمرانی لازم دیدیم که از مشارکت مردم استفاده کنیم. بر این اساس بخشنامه‌ای از سوی سازمان مدیریت و برنامه ریزی با مجوز هیات دولت به تمامی استان ها و دستگاههای اجرایی ابلاغ شد تا طرح های نیمام تمام را به بخش غیردولتی واگذار کرده و از مشارکت مردم مردم استفادع کنند. این در حالی است که قصد ما فروش این طرح‌ها نیست، بلکه مشارکت است تا بتوان طرح‌ها را به اتمام رساند.

کد خبر 9814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 11 =