کرونا، نبود مواد اولیه و تحریم، موانع صادرات مبلمان

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان ایران گفت: در سال گذشته کرونا، تأمین مواد اولیه، مشکلات تحریم، اف.ای.تی.اف و مربوط به بانک مرکزی منجر به کاهش چشمگیر صادرات مبلمان شد.

به گزارش اگزیم نیوز، حسن احمدیان بیان اینکه هنوز آمار دقیق صادرات در سال گذشته اعلام نشده، اظهار کرد: براساس اطلاعات اتحادیه، صادرات مبلمان در سال ۹۸ حدود ۷۵ تا ۸۰ میلیون دلار بوده، اما در سال گذشته به حدود ۳۰ میلیون دلار رسیده است. 

وی یکی از دلایل کاهش صادرات را شیوع ویروس کرونا عنوان کرد و گفت: کشورهای هدف صادرات مبلمان ایران، عراق، افغانستان، آذربایجان و قطر هستند. در نتیجه شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مرزها منجر به کاهش صادرات شد. دلیل دیگر کاهش صادرات در سال گذشته کمبود موجودی اولیه بود و طبیعتاً در چنین شرایطی اولویت مصرف محصولات در داخل است. 

افزایش ۷ برابری قیمت مواد اولیه

احمدیان در ادامه از افزایش ۲ تا ۷ برابری قیمت انواع مواد اولیه تولید مبلمان مثل فوم، پارچه، ام.دی.اف، یراق آلات، آهن آلات و غیره خبر داد و گفت: تولیدکننده‌ای که برنامه صادرات دارد و به خریدار خارجی تعهد می‌دهد، باید با برنامه‌ریزی دقیق مواد اولیه خود را تامین کند که اگر امکان این فرآیند وجود نداشته باشد، تاثیر منفی بر صادرات خواهد گذاشت. 

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان دلیل سوم کاهش صادرات را نیز مشکلات مربوط به تحریم‌ها و اف.ای.تی.اف عنوان و تصریح کرد: رفتارهای بانک مرکزی در زمینه بازگشت ارز حاصل از صادرات و جرایم آن و سخت بودن فرایند در سال گذشته منجر به کاهش صادرات در بخش‌های مختلف شد.

احمدیان با بیان اینکه برآیند کرونا، تأمین مواد اولیه، مشکلات تحریم، اف.ای.تی.اف و غیره منجر به کاهش صادرات شد، تصریح کرد: این در حالی است که سال گذشته با توجه به نرخ خوب دلار بهترین زمان برای صادرات بود، اما طبق معمول که در ایران فرصت‌سوزی می‌شود، این فرصت نیز از دست رفت. 

دلالان عامل گرانی مواد اولیه

احمدیان در پاسخ به سوالی درباره مشکلات مربوط به تامین مواد اولیه گفت: مواد اولیه مبلمان در بخش‌های سلولزی، منسوجات، یراق آلات و فلزات وجود دارد که بخشی از آنها وارداتی است و از داخل تامین می‌شود. برای مثال ۸۰ درصد یراق آلات از طریق واردات تامین می‌شود که با نرخ ارز و مشکلات سفارش ارتباط دارد. در سال گذشته به دلیل اختصاص کم ارز، موجودی محصولات کم و در نتیجه گران بود. در مورد مواد اولیه تولید داخل مانند پتروشیمی نیز به دلیل افزایش نرخ ارز، ترجیح صنایع صادرات بود، بنابراین قیمت را بالا بردند و کالاهای مرتبط نیز گران شد. 

به گفته وی کالاهایی مانند پارچه که بخشی از آن از طریق واردات تأمین می‌شود نیز با گران شدن نرخ ارز و هزینه جابه جایی پول و وجود تحریم‌ها، افزایش یافت و در مقابل تامین کنندگان داخلی که کالاهای مشابه خارجی را تولید می‌کردند نیز نه تنها نرخ تورم را بر قیمت تمام شده محصولات خود اعمال نکردند بلکه متناسب با افزایش قیمت کالاهای خارجی، نرخ محصولات را بالا بردند. 

رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان مبلمان از حضور دلالان در بازار مواد اولیه مبلمان خبر داد و گفت: دلالانی هم در این بازار وجود دارند که از خلاء قیمتی کالاهای تولید داخل و خارج استفاده می‌کنند و با سرمایه‌گذاری مالی مجموعه محصولات را به صورت عمده می‌خرند و برای سودآوری با در نظر گرفتن قیمت خارجی آن را در بازار توزیع می‌کنند. 

بنابراین به گفته وی برآیند عدم نظارت مناسب بر تولید و توزیع مواد اولیه و عدم تخصیص ارز به مواد اولیه باعث کمبود و نوسان قیمت مواد اولیه در بازار شد. 

کد خبر 42316

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 5 =