درخواست ۴ هزارمیلیاردتومان تسهیلات ارزان قیمت برای کشاورزان خسارت دیده

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش بخش کشاورزی از پیشنهاد اختصاص چهارهزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت به کشاورزان خسارت دیده از خشکسالی سال زراعی جاری به وزارت کشور خبر داد.

به گزارش روز سه شنبه اگزیم نیوز از وزارت جهادکشاورزی، «سیدمحمد موسوی» افزود: برای جبران بخشی از خسارت ناشی از خشکسالی به حوزه کشاورزی، جلوگیری از تشدید بحران، حمایت از کشاورزان و احیای عملیات کاشت، داشت و برداشت، براساس قانون، پیشنهاداتی از جمله اختصاص چهار  هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت را به منظور تامین سرمایه در گردش کشاورزان خسارت دیده به وزارت کشور ارایه داده ایم که با ۳ هزار میلیارد تومان آن موافقت و به سازمان برنامه و بودجه منعکس شده است .

وی اظهار داشت: مبلغ دو هزار میلیارد تومان نیز برای بخشودگی سود، کارمزد، جرایم و امهال یکساله در باز پرداخت تسهیلات بانکی بهره برداران خسارت دیده و همچنین ۲ هزار میلیارد تومان در قالب اعتبار تملک دارایی های سرمایه ای در راستای ارتقای بهره وری مصرف آب و پشتیبانی از تامین آب کشاورزی برای مواردی  همچون  انتقال آب، احداث استخرهای ذخیره آب، لوله گذاری، مرمت و لایروبی قنوات و چشمه سارها، بازسازی آب بندان و کانال های آب و هوشمندسازی سامانه های نوین آبیاری درخواست داده ایم.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش بخش کشاورزی، تصریح کرد: وزارت کشور با پیشنهاد مبلغ ۲ هزار میلیارد تومان امهال تسهیلات بانکی کشاورزان و ۱۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار تملک دارایی های سرمایه ای برای پشتیبانی از تامین آب در بخش کشاورزی موافقت کرده است.

موسوی درباره اراضی دیم که بیمه نیستند، گفت: ما برای اراضی دیم به ویژه اراضی دیمی که ۱۰۰ درصد محصولاتشان براثر خشکسالی از بین رفته است و در عین حال بیمه هم نیستند، تقاضای ۳۰۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض برای حل مشکلات معیشت و امکان استمرار تولید کشاورزان این اراضی از دولت کرده ایم و وزارت کشور این تقاضا را هنوز به سازمان برنامه و بودجه منعکس نکرده است.

وی با بیان اینکه مبلغ ۳۰۰ میلیارد تومان، کف نیاز برای اراضی دیم زیر کشت رفته و خسارت دیده از خشکسالی است، افزود: اگر این کمک بلاعوض تایید و تصویب شود، ما باید یک مکانیزم و دستورالعملی را تدوین و تنظیم کنیم که ضمن افزایش انگیزه کشاورزان دیمکار در بیمه کردن اراضی، بتوانیم به آنان کمک کنیم تا معیشت خود را با توجه به چالش جدی که با آن روبرو هستند، حفظ کنند.

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و کاهش بخش کشاورزی بر تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات مصوب صندوق بیمه کشاورزی در قانون بودجه ۱۴۰۰ تاکید کرد و گفت: تخصیص به موقع اعتبارات صندوق بیمه کشاورزی منجر به اقدام سریع این صندوق در ارزیابی خسارات خشکسالی و پرداخت غرامت به کشاورزان خواهد شد.

خشکسالی، دوره کم‌آبی است که طی آن یک منطقه با کمبود در ذخیره و منابع آبی مواجه است و به عبارتی دوره امتداد خشکی می‌تواند از چند ماه تا چند سال باشد. 

کد خبر 43890

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 1 =