کشت نخود با شیوه مدیریت تلفیقی در کرمانشاه آغاز شد

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: با هدف تولید محصول نخود سالم و ارگانیک در مزارع، این محصول در استان کرمانشاه با استفاده از شیوه مدیریت تلفیقی کشت می شود.

به گزارش روز دوشنبه اگزیم‌نیوز، علی چاله‌چاله افزود: هم اکنون استان کرمانشاه با کشت بیش از ۱۵۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی خود و تولید سالانه ۱۶۰ هزار تن نخود در سال بزرگترین تولید کننده این محصول در کشور است که علاوه بر تامین نیازهای استان مقادیر زیادی از آن را به سایر استانها و حتی خارج از کشور صادر می کند.

وی اظهار کرد: برهمین اساس توجه به تولید نخود سالم و ارگانیک در استان بدون مصرف آفت کش‌ها و تولید به روش مدیریت تلفیقی محصول از ضرورت‌های تولید این محصول در استان است.

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه یادآور شد: برای دست یافتن به این مهم از سال زراعی پیش رو به صورت آزمایشی، تولید به روش مدیریت تلفیقی در سطح شهرستان‌های استان اجرایی می‌شود.

یک سوم نخود کشور در کرمانشاه تولید می شود

چاله‌چاله با بیان اینکه کرمانشاه از دیرباز قطب اول تولید نخود در کشور به شمار می‌رفته است؛ به ‌طوری‌ که سالانه یک سوم نخود کل کشور در این استان تولید می‌شود افزود: اهمیت کشت نخود در استان موجب شد تا خردادماه امسال نخستین جشنواره و همایش ملی نخود ایران به مدت ۲ روز در این استان با حضور جمعی از کارشناسان و صاحب نظران حوزه کشاورزی و بخصوص نخود کشور برگزار شود.

کشت نخود با شیوه مدیریت تلفیقی در کرمانشاه کلید خورد

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت محصول نخود در استان کرمانشاه مدیریت جهاد کشاورزی ۲ پروژه مهم مدیریت تلفیقی محصول نخود و تاسیس آمادگاه مقابله با تهدیدات زیستی گیاهی در استان را در حال اجرا دارد.

چاله‌چاله تاکید کرد: برهمین اساس و با استفاده از اعتبارات منابع ملی و استانی و با هدف شناسایی، ردیابی و کنترل تهدیدات زیستی، آمادگاه مقابله با تهدیدات زیستی گیاهی استان کرمانشاه برای نیل به اهداف پدافند غیرعامل و مرزبانی زیستی نیز در استان کرمانشاه ایجاد و تجهیز خواهد شد.

کشت حبوبات در دیم‌زارهای کرمانشاه در اولویت طرح جهش تولید قرار دارد

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه گفت: کشت حبوبات به ویژه نخود در دیم‌زارها در اولویت طرح جهش تولید و تغییر الگوی کشت استان قرار دارد.

وی توسعه سطح زیرکشت نخود را نیازمند نگاه توسعه‌ای و همه جانبه دانست و گفت: با توجه به اینکه عمده مزارع استان کرمانشاه دیمزار است، توسعه سطح زیر کشت نخود در این استان با توجه به قابلیت‌های موجود می‌تواند درآمد و اشتغال خوبی را برای زارعین فراهم آورد.

چاله‌چاله اضافه کرد: توسعه نخود نیازمند اقدامات اساسی و برنامه‌ریزی‌های ویژه است و در حال حاضر عمده کشت نخود در اراضی دیم کشور به‌صورت بهاره بوده و غیر از عملیات کاشت، سایر عملیات آن به‌صورت نیمه‌مکانیزه انجام می‌شود.

وی گفت: تولید نخود در کشور به دلیل مشکلات مختلف هر ساله دچار فراز و نشیب‌هایی می‌شود که نه تنها تولیدکنندگان بلکه مصرف‌کنندگان را نیز با چالش روبرو می‌کند.

چاله‌چاله با اشاره به ابلاغیه وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر تغییر الگوی کشت در راستای طرح جهش تولید در دیم‌زارهای استان افزود: در این راستا حبوبات و به‌ویژه نخود به‌عنوان اولویت کشت در این طرح قرار دارد.

در سال زراعی جاری در مجموع ۱۱۹ هزار و ۵۲۲ تن نخود از مزارع استان برداشت شد که این میزان تولید در مقایسه با سال گذشته ۶۳ درصد افزایش نشان می دهد.

کد خبر 67537

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 6 =