شورای رقابت مطابق وعده های خود عمل نکرد

عضو اتاق بازرگانی تهران گفت: سیاست گذاری شورای رقابت مبنی بر جلوگیری از واردات و ازدیاد کیفیت تولید ایرانی بود اما آنگونه که وعده داده بود عمل نکرد و برخی گمانه زنی ها از تبدیل شدن شورای رقابت به بازاری برای دولت خبر می دهد.

عضو اتاق بازرگانی تهران در گفت و گو با اگزیم نیوز در رابطه با عملکرد شورای رقابت گفت: به صورت منطقی و راهبردی بخش خصوصی در تصمیم گیری های شورای رقابت اثرگذاری مستقیمی دارد و این امر به اقتصاد سالم کمک می کند؛ به ویژه اینکه جلسات در اتاق بازرگانی برگزار می شود و فعالان اقتصادی با مسئولان مربوطه ارتباط مستقیم دارند.

علی نقیب اذعان کرد: شورای رقابت می تواند بخش خصوصی را بیشتر تقویت کند و اگر از قلمروی سیاست دور شود تصمیم های کاربردی را در زمینه اقتصادی توانمند می گیرد با این حال هنوز به وظایف خود به درستی عمل نکرده است.

وی در نقد خود به این نهاد تصریح کرد: زمان راه اندازی شورای رقابت انتظار می رفت که این نهاد بتواند تصمیم های کاربردی تری در امور اقتصادی بگیرد و بخش خصوصی حضور پررنگ تری را در این مجموعه نشان دهد اما این نهاد به خوبی به چشم اندازهای یاد شده دست پیدا نکرده است.

وی ضمن اشاره به برخی گله مندی صنعت کاران افزود: مجموع عملکرد شورای رقابت رضایت بخش بوده و تنها ضعف آن در تصمیم گیری برای خودروسازان بوده و به همین منظور این بخش صنعتی خواستار تجدید نظر در قوانین ارزش افزوده فروش هستند.

نقیب در بررسی عواملی که عملکرد شورا را نفس گیر کرده گفت: بازار در بعضی مواقع فروش نقدی ندارد و معاملات در اقساط دراز مدت شکل می گیرد لذا شورای رقابت در این شرایط باید ورود کند و برای حمایت از تولیدکننده ارزش افزوده ها را زمانی که خریدار وجه حاصل از معامله را پرداخت کرد اخذ کند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در بازار بسیاری از معاملات انجام می شود و تعاملات تجاری به سرانجام می رسد اما خریدار بهای آن را پس از مدتی به فروشنده پرداخت می کند و در حقیقت با اینکه تبادل های تجاری شکل گرفته اما پولی به شرکت بازنگشته و فروشنده نمی تواند دیون خود را پرداخت کند و باید برای این حقیقتی که در بازار وجود دارد چاره ای اندیشید.

نقیب در ادامه به شیوه تعیین قیمت گذاری پرداخت و اظهار کرد: شورای رقابت در عوض قیمت گذاری باید تسهیلاتی برای تولیدکننده ها در نظر بگیرد تا کسب وکار ها رونق یابند و خرید و فروش آزاد در نسبت به عرضه و تقاضا قیمت ها را تعیین کند و برای واقعی سازی قیمت ها پیشنهاد می شود تکلیفی بودن قیمت گذاری لغو شود.

عضو اتاق بازرگانی تهران به خبرنگار ما گفت: شورای رقابت برای جلوگیری از واردات و ارتقای کیفیت کالاهای ایرانی وظایفی را بر عهده داشت اما آنگونه که وعده داده بود عمل نکرد.

نقیب در خاتمه سخنان خود گفت: برخی ها معتقدند شورای رقابت تبدیل به بازاری برای دولت شده و در این راستا انتظار می رود بخش خصوصی قاطعانه تر عمل کند تا مسائل سیاسی موثر بر سازوکار ها نشود.

اگزیم نیوز گزارش میدهد، شورای رقابت براساس موضوع ماده ۵۳ قانون اصلاح موادی از قانون برنامه چهارم توسعه و اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی تشکیل شده است.

کد خبر 21434

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 14 =