عرضه ۴۰۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا

انواع زعفران های آماده عرضه در بورس شامل ۱۰۰ کیلوگرم زعفران ممتاز رشته ای بریده (نگین)، ۱۰۰ کیلوگرم زعفران رشته ای بریده ممتاز (شبه نگین یا سرگل)، ۱۰۰ کیلوگرم زعفران رشته ای درجه یک (پوشال مرغوب) و در نهایت ۱۰۰ کیلو گرم زعفران رشته ای درجه دو (پوشال معمولی) است

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از عرضه قریب الوقوع زعفران در بورس کالای ایران خبر داد و با تاکید بر این که عرضه زعفران در بورس کالا راهگشای توسعه بازارهای صادراتی است، افزود: آغاز عرضه زعفران در بورس، موجب تامین منافع تولیدکنندگان و فعالان در بازار زعفران می شود و ضمن ساماندهی صادرات این محصول ارزشمند، سبب پایان یافتن نقش سودجویان از دلالی زعفران خواهد شد.

به گزارش اگزیم نیوز بازار محصول زعفران که در سال های اخیر در دست اسپانیا بود به تدریج در حال تغییر جهت و حرکت به سمت بازارهای چین و افغانستان و هندوستان است و به عقیده کارشناسان این تغییر جهت اگر با رشد تولید و صادرات همراه باشد پدیده مذمومی نیست به شرط آن که برند ایرانی از دور خارج نشود.

این در حالی است که در خلال دهه های اخیر اسپانیا با خرید زعفران ایرانی به صورت فله و بسته بندی آن با برند اسپانیایی ضربات سختی بر این محصول وارد کرده و اکنون با آن که این کشور تولیدکننده زعفران نیست اما برندهای معتبری را در این مورد از آن خود کرده است.

در این بین شنیده ها حکایت از ان دارد که بعد از اسپانیا اکنون نوبت چین و افغانستان است که زعفران ممتاز ایرانی را به نام خود صادر کنند تاجاییکه کارشناسان معتقدند چین به زودی جای اسپانیا را نیز خواهد گرفت. در حال حاضر در حدود 100 هزار هکتار زمین در کشور ما به کشت این محصول اختصاص یافته است با این حال 20 درصد از بازارهای دنیا در اختیار ایران است.

آمارها نشان می دهند سال گذشته 203 تن و 504 کیلوگرم زعفران از کشور خارج شده و در 8 ماهه امسال این رقم 118 تن گزارش شده است.  کارشناسان در این رابطه معتقدند علاوه بر ضعفی که در بازاریابی داریم در سایر موارد نیز از کیفیت چندان بالایی برخوردار نیستیم به طوریکه بسته بندی محصولات نیز یکی دیگر از موضوعاتی است که فرایند صادرات را دشوار کرده است.

کارشناسان در این رابطه معتقدند عرضه زعفران در تالار کشاورزی بورس کالا قادر است شرایط را برای حضور مناسب این محصول در بازارهای جهانی فراهم خواهد کرد. علی اوسط هاشمی در این رابطه از عرضه زعفران سازمان تعاون کشاورزی در بورس کالای ایران برای اولین بار با هدف منافع تولیدکنندگان و افزایش توان صادراتی زعفران کشور خبر داد و گفت: این عرضه با آماده شدن ساز و کارهای آن، به حجم ۴۰۰ کیلوگرم از یکشنبه آینده آغاز می شود.

این مقام مسئول دولتی با بیان اینکه اکنون ۸۵ درصد زعفران جهان در ایران تولید می شود، افزود: با این حجم از تولید زعفران حق مسلم ما است که پایه گذار بورس جهانی زعفران باشیم و قیمت پایه جهانی این محصول را تعیین کنیم.

هاشمی با اشاره به انواع زعفران آماده عرضه در بورس کالا، اظهار کرد:انواع زعفران های آماده عرضه در بورس شامل؛ ۱۰۰ کیلوگرم زعفران ممتاز رشته ای بریده (نگین)، ۱۰۰ کیلوگرم زعفران رشته ای بریده ممتاز (شبه نگین یا سرگل)، ۱۰۰ کیلوگرم زعفران رشته ای درجه یک (پوشال مرغوب) و در نهایت ۱۰۰ کیلو گرم زعفران رشته ای درجه دو (پوشال معمولی) است.

وی اظهار کرد: با این روش کنترل و تثبیت قیمت زعفران در دست ما خواهد بود و اگر هر زمان لازم باشد جلوی صادرات زعفران را خواهیم گرفت چراکه باید همه این موضوع را درک کنند که تولیدکننده ایرانی باید قیمت جهانی زعفران را تعیین کند نه دلالان و سودجویان که تنها به دنبال منافع خود هستند.

هاشمی از اجرای طرح خرید توافقی زعفران برای حمایت از کشاورزان و زعفران کاران توسط تعاون های روستایی به عنوان یک تجربه مثبت یاد کرد و افزود:زعفران های خریداری شده در شرایط استاندارد نگهداری می شوند و از کیفیت بسیار مطلوبی برخودار هستند.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ادامه داد: این زعفران ها همگی با برند ملی ایران عرضه خواهند شد و معرف کیفیت و محصول برتر زعفران ایرانی در جهان می شوند.

 هاشمی در پایان از کشاورزان و تولیدکنندگان زعفران به عنوان تعیین کننده وضعیت زعفران ایران در بازار جهانی یاد کرد و افزود: تولیدکنندگان با استانداردسازی و رعایت بهداشت در تولید محصول خود می توانند با تدوین یک الگوی مدرن، حقوق مشتری را در بازارهای جهانی رعایت و از آن طرف نیز خریداران نیز به استقبال این محصول خواهند رفت.

کد خبر 23691

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 14 =