وجود پنج هزار معدن غیرفعال در کشور/ لغو پروانه های بهره‌برداری معادن غیرفعال

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه ای وزارت کشور گفت: هم اکنون ۱۱ هزار و ۹۴۱ واحد تولیدی راکد در کشور وجود دارد که با احیای آنها ۱۱۶ هزار و ۸۴۱ فرصت شغلی ایجاد می شود.

به گزارش اگزیم نیوز، رضا محتشمی پور روز پنجشنبه در سفر به بروجرد در حاشیه نشست با معدن داران شهرستان در جمع خبرنگاران اظهار داشت: محدوده‌های معدنی در کشور وجود دارد که سعی شده به ظرفیت معادن کشور اضافه شود.
وی بیان کرد: در ۱۰ ماهه امسال شرکت های زیادی در موضوعات در حوزه دانش بنیان فعالیت می کنند از تجهیزات اکتشافی شرکت هایی هستند که دوربین هایی را تولید می کند.

محتشمی پور اضافه کرد: تولید پهپاد دستگاه های در بهره برداری نیز برای اولین بار ساخت داخل تراکت معدنی و در فراوری هم ۷۰ تا ۸۰ درصد مواد معدنی در کشور با تکنولوژی و تجهیزات ایرانی انجام می شود.

معاون وزیر صمت افزود: امسال ۲۳ هزار میلیارد تومان به معادن دولتی کشور اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: در حوزه تیتانیوم با تکنولوژی ایرانی، کارخانه فرآوری برای اولین بار در حال نصب است تا نیمه سال آینده به نتیجه برسد.

پروانه بهره‌برداری معادن غیرفعال لغو می‌شود

معاون معدن و فرآوری مواد وزارت صمت در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در راستای استفاده مطلوب از منابع معدنی کشور و ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی پروانه بهره برداری معادن غیرفعال لغو می‌شود.

محتشمی پور افزود: پروانه بهره برداری معادن بیش از یکسال ابطال می شود و شورای معادن استان باید به شکایات مردم و معدن داران رسیدگی کنند اگر خسارتی به کشاورزی یا جاده های روستایی وارد شده باید در این شورا رسیدگی شود.
وی گفت: واگذاری معادن باید با ثبت محدوده در مزایده انجام شود و ساماندهی معادن غیرفعال و واگذاری آن به شهرداری ها توسط وزارت صمت انجام می شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: معدن خرید و فروش نمی شود ولی امکان واگذاری پروانه بهره برداری وجود دارد، معادنی که ثبت اطلاعات تولید ندارند و در سامانه نیستند سلب خواهند شد.
محتشمی پور اضافه کرد: امسال در بررسی ها مشخص شد که ۱۵ درصد حقوق قانونی دولتی را معدن داران واریز نکرده اند.
وی با بیان اینکه با همکاری مجلس شورای اسلامی قانون اصلاح معادن اصلاح شد، ادامه داد: معادن باید باسکول نصب کند و بار سنگین فراتر از استاندارد نباید داشته باشد، زیرا بارگیری فراتر از استاندارد باعث تخریب راه‌ها نیز می شود.
وی گفت: تخلفات معدن باید پیگیری شود اگر تخلفاتی داشته باشند طبق قانون بررسی و رسیدگی شود.

محتشمی پور اظهار داشت: نظارت بر معادن بیشتر شده است تا مشکلات و تخلفات و خسارات بررسی و پیگیری شود.
وی افزود: در لرستان تقریبا عمده معادن شن و ماسه و غیر فلزی است و انتظار از معادن در حد خودشان است و باید ظرفیت معادن فلزی شهرستان بروجرد فعال شود و پیگیری ها انجام خواهد شد.

مدیرکل صمت لرستان گفت: ۲۴ معدن در شهرستان بروجرد وجود دارد که ۱۷ مورد آن فعال و دارای پروانه بهره برداری است.
بهمن جعفری افزود: ۴۱۶ واحد صنعتی در شهرستان وجود دارد که ۴۰ درصد صنایع معدنی است.
وی گفت: از ظرفیت صندوق فعالیت های معدنی باید استفاده شود در سال جاری ۳۹ میلیارد تومان وصولی حقوق دولتی را داشتیم و امیدواریم به خزانه برگردد و در سال آتی مشکلات معدن داران در نظر گرفته شود.
این نشست با حضور عباس گودرزی نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی و مسلم مرادی معاون استاندار لرستان و فرماندار بروجرد و بهمن جعفری مدیرکل سازمان صمت لرستان و جمعی از مسوولان شهرستانی و معدن داران در فرمانداری بروجرد برگزار شد.

کد خبر 60333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 3 =