پیش‌بینی‌پذیری اقتصاد، نیاز اساسی فعالیت‌های اقتصادی

رییس اسبق مجمع عالی واردات معتقد است که پیش‌‎بینی‌پذیر کردن اقتصاد مشکلات زیادی را از فعالان اقتصادی حل می‌کند، زیرا وضع قوانین دقیقه نودی همه بخش‌های اقتصادی را با مشکلات زیادی مواجه می‌کند.

به گزارش روز شنبه اگزیم نیوز از وزارت اقتصاد، «محمدحسین برخوردار» درباره آیین نامه لزوم ثبت و اطلاع رسانی مقررات در پایگاه اطلاعات قوانین و مقررات مرتبط با کسب و کار که از ۲۸ اردیبهشت الزامی شده است، افزود: به طور کلی پیش بینی پذیری اقتصاد برای فعالان اقتصادی یک نیاز ضروری است و ورود دولت به این موضوع مهم می‌تواند مشکلات زیادی را در اقتصاد حل کند.

این فعال اقتصادی اضافه‌کرد: پیش از این، قوانین بخش‌های مختلف در حوزه گمرک، بانک، مالیات و یا قوانین ارزی به صورت ناگهانی تغییر و این مساله همه بخش های اقتصادی از تولیدکننده تا مصرف کننده را دچار مشکل می‌کرد.

وی گفت: تلاش دولت برای ایجاد دولت الکترونیک، خوب و درست بوده است و اطلاع رسانی به فعالان اقتصادی از طریق دولت الکترونیک سبب صرفه جویی در زمان و اطلاع سرانی شفاف تر می‌شود.

برخوردار اظهار داشت: به عنوان مثال در بخش قوانین بانکی، تولیدکننده به عنوان فعال اقتصادی روی تسهیلات با سود ۱۸ درصد حساب کرده است، اما وقتی به صورت ناگهانی و بدون اطلاع این سود تغییر می‌کند، به‌طور قطع سرمایه‌گذار و تولیدکننده با مشکلات زیادی مواجه می‌شوند.

رییس اسبق مجمع عالی واردات افزود: فعالان اقتصادی در حوزه قوانین ارزی همواره با مشکلات زیادی مواجه بوده‌اند، از این رو با اطلاع رسانی به موقع واردات و صادارت دچار وقفه و مشکل نمی‌شود؛ همچنین وقتی این دو بخش به راحتی فعالیت کنند، آخرین حلقه زنجیره یعنی مصرف‌کننده نیز راضی خواهد بود.

وی گفت: اینکه دولت سیزدهم به بحث پیش بینی‌پذیر شدن اقتصاد ورود کرده اتفاق خوب، مطلوب و بجایی است، اما در همه کشورهای پیشرفته مدت زمان این پیش‌بینی پذیری دست‌کم چهار ماه است، زیرا این مدت به فعال اقتصادی فرصت کافی برای تصمیم‌گیری می‌دهد؛ بنابراین اگر این زمان افزایش پیدا کند، به طور قطع رضایت بیشتری را به همراه دارد.

کد خبر 64489

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 7 =