واردات روغن خام را می توان تا ۵۰ درصد کاهش داد

در حالی که بیش از ۹۰ درصد نیاز کشور به روغن از محل واردات تامین می شود، مجتبی خیام نکویی معاون وزیر جهادکشاورزی تاکید می‌کند می توان وابستگی به واردات روغن خام را تا ۵۰ درصد کاهش داد.

به گزارش روز سه شنبه اگزیم نیوز، مصرف بیش از اندازه روغن در بروز «بیماری های قلبی و عروقی»، «اضافه وزن و چاقی» و «سرطان‌ها از جمله سینه و پروستات» نقش دارد، تهدید سلامتی و هزینه‌های فراوان درمان نیز از عواقب مصرف زیاد روغن است، در حالی که سرانه مصرف روغن در دنیا سالانه ۹ کیلوگرم است، مردم ما سالانه متوسط ۲۱ کیلوگرم روغن مصرف می‌کنند که ۹۰ درصد این روغن با واردات تامین می شود.

بتازگی معاون وزیر جهادکشاورزی راهکاری ارائه داده که اگر اجرا شود، کاهش وابستگی حتی بدون افزایش تولید امکانپذیر خواهد شد و سلامتی مردم هم محقق می‌شود و مانع از خروج ارز از کشور خواهد شد.

به گفته مجتبی خیام نکویی طبق سند امنیت غذایی کشور، باید «نظام هوشمند الگوی مصرف در کشور تقویت شود» و طبق این سند اگر میزان «مصرف روغن را به حد استاندارد جهانی برسانیم» به همین راحتی خودکفایی ۵۰ درصدی در روغن رقم می‌خورد.

بتازگی کشور ترکیه «اصلاح الگوی مصرف» و تغییر ذائقه مردم به سمت غذاهای مفید را راهکاری برای تأمین نیازهای اساسی مردم در پیش گرفته است.

براساس آمار، سالانه بیش از ۲ میلیون تن روغن در کشور نیاز داریم که فقط ۷ درصد از این میزان در داخل تولید می‌شود، فقط در هشت ماه امسال از فروردین تا پایان آبان، یک میلیارد و ۹۴۳ میلیون دلار به واردات روغن تخصیص یافته است که حدود یک چهارم ارز اختصاصی به کالاهای اساسی است.

نظام هوشمند الگوی مصرف، یکی از بندهای سند امنیت غذایی است که این سند برای اولین بار و با حضور ۴۰۰ اساتید دانشگاه تدوین شده و توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی به تازگی ابلاغ شده است.

کد خبر 70149

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 9 =