رونمایی از نخستین جایزه ویژه مالی اسلامی در دومین همایش

روز یکشنبه ۱۲ دی ماه دومین همایش انجمن مالی اسلامی با حضور مدیرانی از بازار سرمایه، نظام بانکی، بیمه و سیاست گذاران اقتصادی در دانشگاه الزهرا برگزار می شود

برگزاری دومین همایش مالی اسلامی که قرار است روز یکشنبه 12 دی ماه 95 در دانشگاه الزهرا برگزار شود موجب شد تا صبح امروز رئیس انجمن مالی اسلامی ایران در نشستی با اصحاب رسانه، به بررسی ویژگی های این همایش بپردازد.

رییس انجمن مالی اسلامی و مدیرعامل بانک توسعه صادرات در این نشست مطبوعاتی با اشاره به این که این انجمن با اهداف کاربردی و نظری در حوزه مالی اسلامی در سال قبل تأسیس شد گفت: این انجمن در حوزه بازار پول، بازار سرمایه، بازار بیمه و حسابداری و حسابرسی اسلامی فعال است و هدف اصلی آن را باید ترویج نظام مالی اسلامی در کشور دانست. به گفته دکتر علی صالح آبادی رویکرد اجرایی این انجمن نیز به آموزش ،  پژوهش ، برگزاری همایش ها ، نشست ها و گرد همایی توجه داشته است و در سایت انجمن موضوعات مطرح شده را معرفی کرده و تلاش داریم تا آن را توسعه دهیم.

وی در خصوص برگزاری این همایش در هفته آینده گفت: همایش سال قبل که اولین همایش این انجمن بود به توسعه ابزارهای مالی اسلامی اختصاص یافت. به گفته وی در 12 دی ماه سال جاری در دانشگاه الزهرا این همایش یک روزه از ساعت 8 صبح تا 4 بعد از ظهر برگزار خواهد شد و موضوع اصلی آن نقش بازارهای مالی اسلامی در عملیاتی کردن سیاست های اقتصاد مقاومتی خواهد بود. وی ادامه داد: همان گونه که مقام معظم رهبری سال جاری را سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامیدند؛ این رویکرد انتخاب شده و در محورهای نقش بازارهای سرمایه ، پول ، بیمه و سایر بخش های مرتبط در عملیاتی کردن سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. در این چارچوب فراخوانی از بخش های مختلف همچون بازارهای مذکور، حوزه های علمیه و سایر بخش ها انجام شد و خوشبختانه استقبال خوبی از این همایش تاکنون صورت گرفته است.

به گفته صالح آبادی 34 مقاله در این مرحله دریافت کرده ایم و این مقالات توسط کمیته علمی بررسی شده و به داوران منتخب از سوی کمیته علمی ارائه شده است. مقالات بسیاری از سوی کمیته علمی مورد تأیید قرار گرفته ولی با توجه به محدودیت زمان همایش نمی توانیم شاهد ارائه تمامی آنها باشیم؛ هرچند در حوزه های بازار سرمایه، بازار بیمه ، حسابداری اسلامی ، بازار پول مقالات بسیاری را انتخاب کردیم. وی ادامه داد: تمامی مقالات حائز شرایط در کتاب این همایش جمع آوری و منتشر شده همچنین برخی از مقالات در پژوهش نامه انجمن نیز درج خواهد شد. در مجموع استقبال خوبی از این همایش را شاهد بوده ایم که بخش بزرگی از آن از سوی پژوهشکده پولی مالی ، گروه مالی دانشگاه امام صادق علیه السلام ، پژوهشکده صنعت بیمه و مرکز فقهی قم صورت پذیرفته است.

به گفته صالح آبادی علاوه بر مقالات نیز پنل کاربردی ابزارهای مالی – اسلامی در حوزه نفت از سوی دانشگاه نفت و اساتید این دانشکده در عصر روز همایش برگزار خواهد شد که به صورت تخصصی به تأمین مالی صنعت نفت به کمک ابزارهای مالی اسلامی می پردازد. در خصوص سخنرانان برجسته این همایش می توان از دکتر شاپور محمدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، دکتر غلامرضا مصباحی مقدم و دکتر ایروانی از اعضاء مجمع تشخیص مصلحت نظام و دکتر پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نام برد.

وی با اشاره به آن که رخداد دیگری که در این همایش اجرایی خواهد شد رونمایی و اعطای جایزه ویژه مالی اسلامی به دو شخص حقیقی و حقوقی خواهد بود که در زمینه نشر دانش مالی – اسلامی تلاش بیشتری را به کار بسته اند ادامه داد: همچنین کتاب نخستین همایش نیز منتشر شده که در روز همایش دوم رونمایی و عرضه خواهد شد. سایت انگلیسی زبان انجمن مالی اسلامی نیز فعال شده همچنین کتابخانه انگلیسی این انجمن نیز در این وبسایت بارگزاری شده است.

به گفته وی در بخشی از سایت نیز استفتائات در حوزه مالی – اسلامی در دسترس مخاطبین قرار گرفته است. از سوی دیگر در بخش های مالی اسلامی حوزه بورس نیز آنتولوژی یا همان درخت واره ساز و کارها تهیه شده و ویژگی های آن با تمامی جزئیات و شاخ و برگ ها به زودی رونمایی می شود.

وی در خصوص فعالیت های انجمن مالی اسلامی به برگزاری جلسات ماهانه این انجمن اشاره کرد و گفت: تاکنون موضوعات متنوعی در حوزه مالی اسلامی مورد بحث قرار گرفته همچنین با همکاری وزارت علوم مجوز انتشار فصلنامه علمی پژوهشی در این حوزه خاص نیز کسب شده که حائز رتبه علمی پژوهشی است که تا پایان سال تلاش داریم تا این دو نسخه منتشر شود.

در ادامه این نشست دکتر علی صالح آبادی در پاسخ به سؤالی در خصوص شبهه ربوی بودن نظام بانکی گفت: هم اکنون نظام بانکداری فعلی بر پایه قانون بانکداری اسلامی اجرایی می شود که بررسی، تصویب و اجرای آن به سال های 61، 62 و 63 شمسی باز می گردد که همین مطلب در کنار رشد سریع سیستم های بانکی در جهان و واقعیت های اقتصادی سال های اخیر ، به تغییر و به روزسانی نیازمند است. به گفته وی با توجه به این واقعیت 3 مسأله اصلی در این خصوص متصور است که عبارتند از نیاز به اصلاح قوانین، آموزش نیروی فعال در بدنه سیستم بانکی و همچنین تبدیل کمیته فقهی در بانک مرکزی به یک رکن اساسی. مدیرعامل بانک توسعه صادرات در ادامه افزود: در خصوص اصلاح قوانین ، هم اکنون لایحه بانکداری اسلامی در کمیسیون اقتصادی مجلس در دست تدوین است و دکتر محمدرضا پورابراهیمی ریاست این کمیسیون نیز خود یکی از سخنرانان همایش مالی اسلامی در هفته اینده خواهد بود؛ همچنین در یکی از نشست های تخصصی انجمن مالی اسلامی نیز به این مطلب توجه شده و مورد بحث و بررسی قرار گرفته است.

به گفته وی انجمن مالی اسلامی در خصوص لایحه جدید نظام بانکی بررسی های بسیاری انجام داده و نتایج این بحث و بررسی ها در کنار نشست های تخصصی را به کمیسیون اقتصادی مجلس ارائه کرده ایم. وی در خصوص آموزش نیز گفت: خلأ بحث آموزش در نظام بانکی را حس می کنم و فعالان این بخش هم به اطلاعات روز از دانش بانکداری نوین در جهان نیاز دارند و همچنین باید اطلاعات به روز را در دوره های آموزشی به کارکنان سیستم بانکی ارائه کرد. این در حالی است که با همکاری دانشگاه امام صادق در خصوص برگزاری دوره های آموزشی MBA و DBA در چارچوب های مالی اسلامی در حال رایزنی و همکاری هستیم تا با راه اندازی این دوره های آموزشی بتوانیم بخشی از این نیازها را پوشش دهیم.

رئیس انجمن مالی اسلامی در ادامه به کمیته فقهی اشاره کرد و گفت: کمیته فقهی در بانک مرکزی ایجاد شده و فعالیت مطلوبی داشته است و بر این اساس در طرح موجود در مجلس تأکید داریم که کمیته فقهی به یک رکن اصلی و اثرگذار تبدیل شود.

در ادامه این نشست دکتر صالح آبادی در مورد نتایح همایش سال گذشته گفت: یکی از اهداف همایش سال قبل بحث مربوط به آموزش بود و تلاش داریم تا در این همایش ها، دانش مالی – اسلامی در کشور تقویت شود؛ همچنین نتایج سخنرانی ها و مقالات سال گذشته جمع بندی شده که به صورت کاربردی به دستگاه های ذیربط همچون سازمان بورس، بانک مرکزی و بیمه مرکزی ارائه کرده ایم. وی در ادامه به کمیته فقهی بورس و اوراق بهادار اشاره کرد و گفت: هم اکنون تمامی دستورالعمل ها و دقیق تر ابزارهای مالی مورد استفاده مورد تأیید کمیته فقهی بورس صورت پذیرفته است.

در ادامه این گفتگو مدیرعامل بانک توسعه صادرات از طراحی سامانه جدیدی در انجمن مالی – اسلامی خبر داد که در آن علاقمندان و نیروی کار فعال که تمایل دارند در این حوزه مهم مشغول به فعالیت شوند می توانند ضمن ارائه رزومه کاری خود موقعیت های شغلی بهتری را بدست آورند. بخش هایی که در این حوزه به نیروی کار نیاز دارند نیز در این سامانه فرصت های شغلی را ارائه کرده که بازارهای مالی، بازار پول، بازار سرمایه، بیمه و بخش حسابداری بخش های اصلی را تشکیل خواهند داد.

کد خبر 15229

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 0 =