چشم انداز ۱۴۰۴ فولاد مستلزم رشد۸درصدی اقتصاد

اینکه در افق چشم انداز ۱۴۰۴ تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در نظر گرفته شده که در این زمینه مبانی و پیش فرض ها نشان می دهد برای رسیدن به تولید ۵۵ میلیون تنی فولاد باید به رشد اقتصادی ۸درصدی برسیم

به گزارش اگزیم نیوز، بهرام سبحانی رییس انجمن فولاد ایران در پنجمین کنفرانس بین المللی استیل پرایس با بیان اینکه در افق چشم انداز ۱۴۰۴ تولید ۵۵ میلیون تن فولاد در نظر گرفته شده، اظهارداشت: زمانی که تولید 55 میلیون تن فولاد مطرح شد نظرات مختلفی ارایه شدريال، دولت اعتقاد داشت که این میزان تولید و رسیدن به این چشم انداز امکان پذیر است اما در همان زمان برخی نیز می گفتند نمیتوان به این ظرفیت رسید. اکنون با توجه به زیرساخت ها و شرایط می بینیم که رسیدن به تولید 55میلیون تن فولاد سخت است ولی با برنامه ریزی قابل دستیابی است.

وی در ادامه یادآورشد: مبانی و پیش فرض ها نشان می دهد که برای رسیدن به تولید 55 میلیون تنی فولاد باید به رشد اقتصادی 8درصدی برسیم در این صورت مصرف سرانه کشور باید به 350 کیلوگرم برسد. براین اساس 32 میلیون تن مصرف داخلی کشور بوده و 23 میلیون باقی مانده باید 20میلیون به صورت فولاد و مابقی به شکل محصولات فولادی صادر شود.

سبحانی با بیان اینکه نخستین اطلس ملی فولاد که در 4 سال گذشته تهیه شد در آن متوجه پراکندگی زنجیره فولاد شدیم، گفت: ما در ابتدا باید بازارهای مصرف را شناسایی می کردیم تا نیازهای تولید مشخص می شد. برای تولید 55 میلیون تن فولاد ، نیاز به 85میلیون تن گندله، 60میلیون تن آهن اسفنجی و 200میلیون تن استخراج سنگ آهن است.

وی افزود: راه توسعه صادرات فولاد ایران سرمایه‌گذاری در پایین دست بازار هدف است، برای مثال باید در عراق در زمینه واحدهای میلگرد واحد ایجاد کنیم. باید به سمت صادرات و سرمایه‌گذاری پایدار پیش برویم. برای صادرات فولا به کشورهایی چون عراق و سوریه در حال حاضر بهترین فرصت است. اما در این راستا با مشکلاتی روبه رو هستیم و تولیدکنندگان برای صادرات به این کشورها دچار سردرگمی هستند.

به گفته رییس انجمن فولاد ایران بازار منطقه، اروپا و جنوب شرق آسیا می تواند در اختیار بازار فولاد ایران قرار گیرد. همچنین سوریه و عراق با توجه به اینکه نیازمند بازسازی هستند بازار مهمی برای فولاد ایران محسوب می شوند که در این زمینه ارتقای فرهنگ صادراتی پویا و چابک در بنگاه ها، بازنگری قوانین ارزی و رفع موانع، برقراری مشوق های صادراتی، ایجاد دفاتر نمایندگی در بازار هدف و سرمایه و شرکت در بازار هدف با استراتژی بلند مدت از جمله عوامل توفیق صادرات در صنعت فولاد است.

وی یادآورشد: یکی از اتفاق‌های مناسب در حوزه بازار فولاد، رفع محدودیت های سال گذشته در قیمت گذاری فولاد در بورس بود که رحمانی وزیر صمت با توجه به نظر فعالان بازار، زمینه اتخاذ روش های منطقی برای کشف قیمت فولاد را فراهم کرد.

سبحانی با تاکید بر اینکه نباید در معاملات بورس محدودیت قیمتی بگذاریم، افزود: حدود ٢٥ میلیون تن تولید فولاد داریم و  در بالاترین میزان ١٥ میلیون تن مصرف فولاد در کشور داریم؛ این در حالی است که اگر همین امروز همه محدودیت های صادرات فولاد را برداریم، نهایت می توانیم ١٠ میلیون تن صادرات داشته باشیم و به این ترتیب هیچ کمبودی در بازار فولاد نداریم.

رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: با وجود وفور فولاد، سال گذشته شاهد ایجاد محدودیت در معاملات بورس کالا بودیم در شرایطی که قبل از بخشنامه ها و ایجاد محدودیت ها، هم تولیدکننده و هم مصرف کننده همه در بورس کالا حضور داشتند و بدون مشکل به انجام معامله می پرداختند اما اعمال محدودیت ها باعث بورس گریز شدن عرضه کنندگان می شود و این به معنای کنار رفتن شفافیت و شروع مشکلات می شود.

سبحانی با بیان اینکه با اعمال محدودیت و قیمت گذاری در بورس کالا، عرضه کننده را نسبت به عرضه در بورس بی انگیزه می کنیم، خاطرنشان ساخت: از طرفی اعلام می شود که اگر تولیدکننده می خواهد صادرات کند، باید در بورس کالا عرضه کند و به این ترتیب بازار و تولید به مشکل می خورد. در سال جاری اگر می خواهیم انگیزه تولید بدهیم به جای محدودیت و ممنوعیت گذاشتن باید عرضه کننده را برای تولید تشویق کنیم که معامله در بورس کالا بدون محدودیت یکی از راه های این تشویق و رشد انگیزه است.

تقدیر از مرد سال فولاد ایران

همچنین در حاشیه این کنفرانس از بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران به عنوان مرد سال فولاد و سختکوش‌ترین مدیر صنعت فولاد کشور تقدیر به عمل آمد.

کد خبر 27900

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 4 =