برنامه‌ریزی برای استفاده از توان شرکت‌های ایرانی در پروژه‌های نیروگاهی تاجیکستان

وزیر نیرو گفت: تاجیکستان پروژه‌های مهمی در بخش نیروگاه‌های برق‌آبی دارد که تلاش می‌کنیم از توان شرکت‌های ایرانی در احداث این نیروگاه‌ها استفاده شود.

به گزارش اگزیم نیوز، "علی‌اکبر محرابیان"روز دوشنبه در حاشیه پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و تاجیکستان، افزود: تاجیکستان حدود ۶ هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه برق‌آبی دارد که برنامه افزایش به ۱۰ هزار مگاوات را در دست اجرا دارد لذا با توجه به توانمندی شرکت‌های ایرانی تلاش می‌کنیم این شرکت‌ها در برنامه افزایش ظرفیت نیروگاهی تاجیکستان حضور یابند.

وزیر نیرو با اشاره به ظرفیت خوب منابع آبی این کشور با توجه به قرار گرفتن آن در منطقه کوهستانی، گفت: این مزیت سبب شده طرح‌های نیروگاه برق‌آبی برای این کشور مقرون به صرفه باشد.

محرابیان افزود: طرح نیروگاه برق‌آبی بزرگ راغون در کشور تاجیکستان در حال اجرا است و در دیدارهای قبلی با وزیر انرژی و ذخایر آبی این کشور تلاش شد از توان شرکت‌های ایرانی در این طرح استفاده شود. اکنون بخش قابل‌توجهی از فناوری‌ها و شرکت‌های فعال در این طرح شرکت‌های ایرانی هستند.

رییس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و تاجیکستان مهم‌ترین زمینه‌های همکاری دو کشور را در زمینه صدور خدمات فنی و مهندسی برشمرد و گفت: احداث نیروگاه‌های برق‌آبی در تاجیکستان از دیگر زمینه‌های همکاری دو کشور است.

وی اضافه کرد: ایران و تاجیکستان یک سابقه خیلی خوب در زمینه همکاری دارند که آن‌هم مربوط می‌شود به نیروگاه برق‌آبی سنگ توده ۲ که انصافاً از بهترین نیروگاه‌های برق‌آبی این کشور است و در منطقه کم‌نظیر است.

وزیر نیرو به برگزاری مراسم پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و تاجیکستان اشاره و تصریح کرد: شاهد حضور یک هیئت عالی‌رتبه از مقام‌های تاجیکی در این دوره از اجلاس هستیم و بسیاری از قائم‌مقام‌های وزیران دیگر این کشور در این اجلاس حضور یافته‌اند.

محرابیان با بیان آنکه حجم روابط اقتصادی دو کشور در سال ۲۰۲۲ نسبت به مدت مشابه پارسال حدود ۳۰۰ درصد رشد داشته، محوری‌ترین سیاست‌های اقتصادی دولت سیزدهم را افزایش روابط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با کشورهای همسایه به خصوص کشورهای دارای ریشه‌های فرهنگی مشترک مثل تاجیکستان برشمرد.

رییس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و تاجیکستان ادامه داد: در این اجلاس مذاکراتی در زمینه سرمایه‌گذاری، حمل‌ونقل، آموزش عالی، انرژی، آب و گردشگری، روابط مالی و پولی و نیز بهداشت و درمان خواهیم داشت.

محرابیان ابراز امیدواری کرد در طول مذاکرات، درباره محورهای مختلف به توافقاتی دست یابیم و در اجلاس اختتامیه شاهد امضای اسناد آنها باشیم.

وی گفت: حضور بخش خصوصی در این اجلاس نقطه شاخص آن است و بخش خصوصی دو طرف جلسه‌های خوبی خواهند داشت زیرا توسعه روابط پولی و بانکی مدنظر است که لازم است در این زمینه هیئت‌های دو طرف بیشتر باهم گفت‌وگو کنند و بتوانند بتوانند مشکلات را برطرف کرده و اسنادی در این زمینه مبادله کنند.

محرابیان هدف‌گذاری سطح مبادلات اقتصادی بین دو کشور را در سال اول دولت سیزدهم مطابق برنامه دانست و افزود: طی این یک‌ساله اخیر شاهد ۳ برابر شدن آن هستیم.

وی گفت: هدف‌گذاری برای ۵۰۰ میلیون دلار انجام شده و امید است در دو سال آینده به این هدف برسیم و این یک رکورد در زمینه افزایش روابط اقتصادی خواهد بود.

کد خبر 58672

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 3 =