تعداد زندانیان چک برگشتی ۹۰ درصد کاهش یافت

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه تعداد زندانیان چک برگشتی به میزان ۹۰ درصد کاهش یافته است، گفت: بی اعتمادی به چک، از معضلات اقتصاد ایران بوده است.

به گزارش ستاد خبری نهمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت، دکتر محمدرضا فرزین روز سه شنبه با ارسال پیامی تصویری به همایش با اشاره به اینکه بعد از چند سال همایش بانکداری الکترونیک دوباره برگزار می شود، افزود: به دلیل همزمانی با راه اندازی مرکز مبادله ارز و طلا توفیق حضورم در این نشست حاصل نشد.

رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: همانطور که مستحضرید فناوری اطلاعات در سال های گذشته تقریبا تمامی ابعاد زندگی بشر را در نوردیده است. در حوزه صنعت مالی، فناوری مالی توسعه بیشتری داشته به طوری که امروزه نمی توان یک خدمت مالی را متصور شد که از بانکداری الکترونیک استفاده نکرده باشد.

فرزین با اشاره به امضای دیجیتال و فناوری دفتر کل توزیع شده و بانکداری دیجیتال گفت: امروزه دیگر بدون استفاده از این ابزارها نمی توان فعالیت بانکی انجام داد. در کنار این، تدوین مقررات باید توسعه پیدا کند و بانک مرکزی به عنوان تنظیم گر در این زمینه عمل می کند.

وی ابراز امیدواری کرد که بانک مرکزی مقرراتی را با توسعه فناوری ها تدوین کند. در همایش امسال تولیدکنندکان ابزارها و خدمات بانکی و نهادهای مالی استفاده کننده در کنار هم هستند تا بتوانند این محصولات را معرفی و مورد استفاده قرار دهند.

فرزین ادامه داد: توسعه شبکه شتاب، شاپرک، تابا و دسته چک صیاد، متنا، کارت اعتباری و... از جمله سامانه هایی هستند که توسط بانک مرکزی توسعه و بستر مناسب را برای نظام بانکی فراهم کرده است.

رئیس کل بانک مرکزی درباره ویژگی های چک الکترونیک نیز افزود: با وجودی که در دهه های گذشته بی اعتمادی به چک از مشکلات حوزه پولی و مالی بوده اما این ابزار اکنون سبب توسعه کسب و کارها شده است به طوری که در حال حاضر، تعداد چک های برگشتی نزولی شده و تا ۹۰ درصد در تعداد زندانیان این نوع چک ها کاهش مشاهده می شود.

وی تصریح کرد: در زمینه نوآوری ها تدوین مقررات کار بسیار سختی است و در این زمینه بانک مرکزی سندباکسی را فراهم کرده و در یک محیط آزمایشگاهی به بررسی پرداخته است. به نظر من این از کارهای بسیار خوبی است که در بانک مرکزی انجام شده و منجر به تدوین مقررات مناسب در این حوزه خواهد شد.

به گفته فرزین، ریال دیجیتال نیز در مرحله آزمایشی است و تدوین این موضوع به صورت تدریجی خواهد بود. در تمام بانک های مرکزی دنیا چگونگی تدوین مقررات این حوزه به یک معضل تبدیل شده است.

رئیس کل بانک مرکزی اظهار داشت: بحث عبور از بانکداری سنتی به بانکداری دیجیتال بسیار موضوع اساسی است و سفته الکترونیک و احراز هویت غیرحضوری را در این زمینه ها دنبال شده است. بحث اعتبارسنجی و استفاده از سفته و برات الکترونیک نیز از مواردی است که در نظام بانکی ایران توسعه خوبی داشته است. امیدوارم این همایش فرصت خوبی را فراهم کند تا فعالان کسب و کار در کنار هم تجربه ها را مرور کنند و به بانک مرکزی کمک شود تا بتوانیم مراحل تدوین مقررات را طی کنیم.

کد خبر 61067

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 6 =